taint

Sıkça Sorulan Sorular

Seviyenizi Belirleyin
Sıkça Sorulan Sorular

Hiç İngilizce bilmiyorum, yine de Konuşma Kulübü’ne gelebilir miyim?

Konuşma Kulübü grupları hiç İngilizce bilmeyenler için de sıfırdan başlayabilecekleri şekilde oluşturulmuştur. Sorun yok, Konuşma Kulübü’ne gelebilirsiniz.


Dersler nerede olacak?

İngilizce konuşma odaklı dersler, İstanbul Avrupa yakasında bulunan Taksim Gümüşsuyu kampüsünde gerçekleşecektir. 


Daha önce kursa gittim ama konuşma pratiğim hiç yok, yine de Konuşma Kulübü’ne gelebilir miyim?

Elbette, hemen seviye belirleme sınavımıza katılın ve nereden başlamanız gerektini görelim. Seviyenize en uygun grubu belirleyelim.


Dersler nasıl işlenecek?

Dersler, 8 kişilik sınıflarda uzman eğitmen eşliğinde, katılımcıların birebir derse iştiraki ile gerçekleşecektir. Konuşma Kulübü’nde eğitmen ve katılımcılar ilk dersten itibaren İngilizce konuşurlar.


Derslerin sonunda herhangi bir belge veriyor musunuz?

Her kur sonunda katılımcılarımız %70 katılım koşulu ile Konuşma Kulübü sertifikasını almaya hak kazanır.


1. Seviye Nedir?

1.Seviye; CEFR kriterleri kapsamında belirlenmiş olan A1 – A2 yeterlilik düzeyine göre hazırlanmış bir programdır. Programla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.


Seviyeler nedir?

Konuşma Kulübü; Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (CEFR) Kritelerince belirlenmiş olan;

A1 – A2

B1 – B2

C1 – C2

seviyelerinden oluşmaktadır.

Yabancı dil becerileri CEFR kriterleri doğrultusunda 3 ana seviyeye ayrılmıştır: A (Başlangıç), B (Orta) ve C (İleri). Her seviye de kendi içinde ikiye ayrılmaktadır: A1-A2, B1-B2, C1-C2. A seviyeleri, kişilerin temel ihtiyaçlarını ve en basit iletişimi gerçekleştirmeleri için kullanabildikleri dil seviyesidir. B seviyelerinde kişi akıcı konuşmaya başlar ve dili kullanmakta zorluk çekmez. C seviyeleri ise kişinin yabancı dili ana dil seviyesine yakın bir düzeyde kullandığı aşamadır.


2.Seviye Nedir?

2.Seviye; CEFR kriterleri kapsamında belirlenmiş olan B1 – B2 yeterlilik düzeyine göre hazırlanmış bir programdır. Programla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.


3. Seviye Nedir?

3.Seviye; CEFR kriterleri kapsamında belirlenmiş olan C1 – C2 yeterlilik düzeyine göre hazırlanmış bir programdır. Programla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.


Seviyemi nasıl belirleyeceğim?

CEFR kriterlerini baz alan seviye tespit sınavına başlamak için tıklayınız.


Nasıl kayıt olacağım?

Konuşma Kulübü’ne kayıt olmak çok kolay. Seviye belirleme sınavını tamamladıktan sonra, eğitim danışmanlarımızdan alacağınız bilgi doğrultusunda internet sitesi üzerinden kredi kartınızla ödemenizi yapabilirsiniz.


CEFR kriterleri nedir?

CEFR (Common European Framework of Reference) kriterleri, dil yeteneğini tanımlayan uluslararası bir standarttır. Yabancı dil becerilerin tüm dünyada ortak bir standardla ölçülmesi ve sınıflandırılması amacıyla oluşturulmuştur. CEFR kriterleri, konuşmacıların bilgilerine göre değil, yabancı dili kullanarak neler yapabildiklerine göre tanımlanmıştır ve dil becerilerini konuşma, anlama, okuma, yazma ve dinleme gibi alanlarda ele almaktadır. Bu kriterler doğrultusunda, bireylerin her bir dil seviyesinde, o dili kullanarak neler yapabilecekleri kesin olarak belirtilmiştir. 

CEFR,  bir yabancı dili ne kadar anlayıp, konuşabildiğinizi göstermenin bir yoludur ve yabancı dile ne kadar hakim olduğunuzu 3 seviye ile göstermektedir;

A1-A2 (Başlangıç Seviyesi), B1-B2 (Orta Seviye) ve C1-C2 (İleri Seviye)

 


Her kurumun kendisine göre müfredatı var, sizin müfredatınız nedir?

Konuşma Kulübü'nün tüm seviyelerdeki müfredatları, CEFR kriterleri ile %100 paralel olarak hazırlanmıştır. Bu kriterlere göre bir kişiden yabancı dili kullanarak gerçekleştirmesi beklenen tüm beceriler, eğitim müfredatımızda yer almaktadır. Ayrıca bu beceriler, tamamen konuşma ve kelime öğrenme yoluyla geliştirilmektedir. Konuşulan ve tartışılan konular, günlük hayatta, akademik ve mesleki hayatta kişilerin karşılaştığı ve ihtiyaç duydukları konulardan, ilgi çekici, güncel ve eğlenceli tartışmalardan oluşmaktadır.


    Hayatımda İngilizceyi kullanabilmek için asgari hangi seviyede olmalıyım?

    CEFR kriterleri doğrultusunda bir bireyin dili zorlanmadan ve akıcı bir biçimde kullanabileceği seviye, B seviyesidir. Hayatın her alanında ve her konuda zorlanmadan İngilizce konuşmak isteyenlerin, B seviyesi (B1-B2) eğitimlerimize katılmaları gerekmektedir.


      Eğitim tekrarı var mı?

      Konuşma Kulübü, kişilerin düzenli katılımı doğrultusunda üst düzey gelişim sağlayan ve konuşma becerilerini ilerlemelerine katkı sağlayan İngilizce konuşma eğitimi vermektedir. Bu yüzden eğitim tekrarı bulunmamakla birlikte, isteyen katılımcılar aynı seviyedeki eğitimlere tekrar kayıt yaptırabilirler.


        Neden 1 Seviye 2 kurdan oluşuyor?

        CEFR kriterlerince belirlenmiş altı kur, (A1, A2, B1, B2, C1, C2), üç ana seviyeye ayrılmıştır ve her seviyedeki iki kur, edinilen beceriler açısından birbirine bağlıdır. Örneğin B1 ve B2 kurlarında edinilen beceriler birbirlerine yakın olmakla birlikte, kişi B2 kuru sonunda bu becerileri kullanmaya hazır hale gelmektedir.


          Kursiyerlerin yeterliliğini nasıl ölçüyorsunuz?

          Eğitim süresince, biri eğitim ortasında, diğeri de eğitim sonunda olmak üzere iki sınav yapılmaktadır. Bu sınavlarda kelime bilgisi ve konuşma becerileri ölçülmektedir. Ayrıca her katılımcı eğitime başlamadan önce bir seviye tespit sınavından geçmekte ve kendisine en uygun eğitime yönlendirilmektedir.


            Uluslararası sınavlara yönelik eğitim veriyor musunuz?

            Konuşma Kulübü’nün eğitim müfredatı CEFR kriterlerine uygun olarak hazırlandığı için uluslararası sınavlarla paralellik göstermektedir. İleri seviye genel İngilizce eğitimini tamamlayan öğrenciler, TOEFL ve IELTS gibi sınavlara hazırlanabiliyorlar. Bu tip 4 dil becerisini ölçen uluslararası sınavlara katılım gösteren Konuşma Kulübü öğrencileri, katılımcıların özellikle zorlandığı konuşma bölümünde yüksek başarı gösteriyorlar.

            Konuşma Kulübü, İngiltere merkezli PeopleCert’ün dil kanadı olan LanguageCert ile yaptığı anlaşma sonucunda, öğrencilerine ilk kez uluslararası yeterlilik sınavı sunan Türkiye’deki ilk eğitim merkezi oldu. Bu sayede Konuşma Kulübü öğrencileri, LanguageCert ESOL ( İngilizce’yi 2.dil olarak konuşanlar ) konuşma sınavına ücretsiz olarak girebilecekler. Konuşma sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler, aralarında İngiltere’nin de olduğu 11 Avrupa ülkesinde geçerli sertifikaları ile iş ve üniversite başvurularında üst sıralara çıkabilecekler.


              Eğitmenleriniz yabancı mı?

              Başlangıç  seviye eğitimlerimizde Türk eğitmenler eşliğinde eğitim verilmektedir. Türk eğitmenler, yabancı dil ile yeni tanışan kişilerle daha iyi empati kurmaktadırlar çünkü kendileri de öğrencileri gibi İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenmişlerdir. Orta ve ileri seviyedeki eğitimlerimizde ise Türk ve yabancı eğitmenler birlikte çalışmaktadırlar. Türk ve yabancı tüm eğitmenlerimiz İngilizce öğretmenliği ile ilgili alanlardan mezun, tecrübeli, iletişim becerileri güçlü, dinamik ve güncel konulara-gelişmelere hakimdirler.


                Derslerde gramer de öğretiliyor mu?

                Konuşma Kulübü eğitimleri, özellikle ilk seviyelerdeki katılımcılara İngilizce’nin gramerini de öğretirken, bunu konuşma ve karşılıklı iletişim yoluyla öğretmekte ve geliştirmektedir. Katılımcılar yeni bir gramer yapısı öğrenirken, bunu tıpkı ana dil edinimindeki gibi tekrar ve gözlemleme yoluyla öğrenirler. Bu yapıların alıştırmaları da klasikleşmiş boşluk doldurma vb. alıştırmalarla değil, karşılıklı konuşma ve soru-cevap şeklinde yapılmaktadır.


                Aksan sorununu nasıl çözüyorsunuz? Hangi aksanda konuşulmasını sağlıyorsunuz?

                Konuşma Kulübünün en önemli amaçlarından biri, kişileri dünyanın her yerinde ve tüm insanlarla rahata İngilizce iletişim kuracak düzeye getirmektir. Bu yüzden eğitimlerimiz dünyada en yaygın olarak kullanılan ve evrensel hale gelmiş olan Amerikan İngilizcesi aksanı ile verilmektedir.


                  © All Rights Reserved by Konuşma Kulübü 2024